Vakantiehuis in Bettona

Vakantiehuis in Bettona
Vakantiehuis in Bettona
Vakantiehuis in Bettona
Vakantiehuis in Bettona
Vakantiehuis in Bettona
Vakantiehuis in Bettona

Appartement voor 4 personen

Bettona | Perugia | Italië 

3 of 5 stars

 

Centraal gelegen tussen Assisi en Perugia, in het groene hart van Italië, ligt Poggio degli Olivi, een accommodatie met kamers en appartementen. Bij aankomst word je betoverd door het uitzicht over de Valle Umbra vallei. De familie Mannelli heeft in zo'n dertig jaar tijd haar terrein van 60 hectare omgetoverd tot een fijn Umbrisch vakantieoord.
Op het terrein worden olijven verbouwd, waar uitstekende olie van geperst wordt. Daarnaast produceert men honing, wijn, hazelnoten voor hazelnootpasta en worden er cosmetische producten op basis van olijfolie gemaakt. Ook worden er op het landgoed Cinta Senese varkens gehouden. Deze varkens zijn te herkennen aan de zwarte band om hun middel. Op het landgoed kom je ook pony Ugo tegen, geiten, pauwen en eendjes bij het meertje.
In restaurant La Veranda, ook populair bij de inwoners uit de omgeving, is het mogelijk om te ontbijten of te dineren. Het restaurant is gelegen in het centrale landhuis, wat zich iets hoger op de heuvel bevindt. Hier liggen ook de hotelkamers die worden aangeboden en de faciliteiten voor alle gasten, zoals het zwembad, het multifunctionele sportveld (tennisbaan annex voetbalveld), speelplek voor kids en de taverne. De appartementen liggen hier niet, deze zijn in een groene omgeving aan de voet van de heuvel gelegen, bij de entree met toegangshek van het landgoed op ca. 600m van het centrale landhuis en de genoemde faciliteiten. 
Onder leiding van een gids is het mogelijk om tours te maken over het landgoed, er kunnen olijfolie-, en  wijnproeverijen en kookcursussen worden georganiseerd. Ook is het mogelijk om op truffeljacht te gaan, een massage te boeken of per E-bike de omgeving te verkennen (alles op aanvraag).
Goed om te weten: De appartementen liggen niet in het centrale landhuis en nabij het zwembad maar lager, aan de voet van de heuvel, op ca. 600 meter. Om naar het zwembad en de andere faciliteiten te gaan dient u derhalve een stuk de heuvel op te lopen naar boven en weer terug; met de auto kan ook, in ca. 1 minuut. Houd hier rekening mee bij boeking.  Genoeg te zien in de omgeving van Poggio degli Olivi, we noemen een aantal leuke  bestemmingen. 
Bettona
Bettona is de enige Etruskische nederzetting aan de oostelijke oever van de Tiber. Vanuit hier heb je een uitzicht over onder andere Perugia, Assisi en Spello. Het historische centrum wordt omringd door imposante stadsmuren, die deels over de oorspronkelijke Etruskische muren heen zijn gebouwd. De oudste en belangrijkste monumenten zijn het oratorium van Sant'Andrea en de kerk van San Crispolto.
Bevagna
Bevagna bezoeken betekent teruggaan in de tijd. Deze stad heeft (mede dankzij de inwoners die de eeuwenoude tradities levend houden) zijn middeleeuwse charme behouden.
Assisi
Een van de typische kenmerken van Assisi is de nauwe band met de kerk. Dit komt door San Francesco (de patroonheilige van Italië) en Santa Chiara (die in Assisi leefde en stierf). Assisi is dan ook een bekend bedevaartsoord. De belangrijkste trekpleister is de basiliek van de Heilige Franciscus. Deze prachtige kerk is in 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst geplaatst.
Spello
In de provincie Perugia behoort Spello tot de steden waar de Romeinse tijd goed terug is te zien; van de stadsmuren tot de prachtige poorten van het Augustus-tijdperk. De middeleeuwse gebouwen, de kerken en de kronkelende straatjes dragen ertoe bij dat dit prachtige stadje een van de mooiste plaatsen van Italië is.
Perugia
De provincie Perugia is rijk aan historische dorpen en prachtige kunststeden. De meest bekende is de gelijknamige stad Perugia. Het historisch centrum van Perugia is hoog op de heuvel gelegen, eenmaal aangekomen in de stad kun je dan ook genieten van spectaculaire vergezichten. Hoe je vanaf het Piazza dei Partigiani het historische centrum bereikt lees je hier. Tijdens een bezoek aan Perugia mogen de indrukwekkende Duomo en de beroemde Fontana Maggio niet overgeslagen worden.
Lago Trasimeno
Het op vier na grootste meer van Italië is het Trasimeno meer. Je kunt heerlijk ontspannen aan de waterkant of diverse watersporten op het water beoefenen. Aan de oevers van het meer liggen dorpen van adembenemende schoonheid en in het midden liggen drie eilanden: Isola Maggiore (het enige bewoonde eiland), Isola Polves (het grootste eiland met prachtig uitzicht vanaf de top van de Rocca) en Isola Minore (privé eiland, niet toegankelijk voor bezoekers).
Orvieto
Orvieto is een van de oudste steden van Italië en dankt zijn oorsprong aan de Etruskische beschaving. Het symbool van de stad is de prachtige kathedraal, een kleurrijk voorbeeld van Romaans-Gotische architectuur. Vanuit het oude centrum is het mogelijk om de ondergrondse stad te bezoeken.
Bettona 5 km, Bevagna 16 km,  Assisi 18 km, Spello 22 km, Perugia (stad en vliegveld) 24 km, Lago Trasimeno 62 km, Orvieto 80 km.
Afstanden (indien bekend):
Stadscentrum:

 

Kenmerken van het vakantiehuis

4 personen

slaapkamer(s)

Appartement

Wat is er allemaal aanwezig?

 


Airconditioning Inclusief

 

De Italië specialist met laagste prijs garantie

Transparante prijzen, geen verborgen kosten en laagste prijzen garantie

Gevarieerd aanbod in Italië, van villa tot agriturismo

Vakantiehuis in Bettona
Tritt

Ook interessant voor jou!

Vakantiehuis in Citta della Pieve

Vakantiehuis in Citta della Pieve

3 of 5 stars

Perugia | Italië

4 personen

slaapkamer(s)

Vakantiehuis in Citta della Pieve

Vakantiehuis in Citta della Pieve

3 of 5 stars

Perugia | Italië

4 personen

slaapkamer(s)

Vakantiehuis in Citta della Pieve

Vakantiehuis in Citta della Pieve

3 of 5 stars

Perugia | Italië

4 personen

slaapkamer(s)

Veel gestelde vragen

Zijn huisdieren toegestaan in dit vakantiehuisje?

Ja